Skip to content
Riksvägen 2, 904 31 Umeå

Hundfoder

Hundfoder – Hundmat – Torrfoder – Våtfoder – Färskfoder – Färskt hundfoder

I vår butik hittar du rätt hundfoder för din hund! När du väljer hundmat är det viktigt att utgå från din hunds särskilda behov. Olika hundraser behöver olika sammansättning av näringsämnen. Hos oss på Zoocenter Hund & Katt finns hundfoder från många kända varumärken. Vi säljer även färskt hundfoder.

En lämplig hundmat passar hundens ålder eller livsperiod. Valpar behöver till exempel stora mängder kalorier för att kunna växa ordentligt, speciellt de första fem månaderna. Under tillväxten behöver valpen kalcium, protein och essentiella näringsämnen för att kunna utvecklas hälsosamt. Seniorhundar behöver däremot en fiberrik kost med mindre kalorier för att förebygga fetma. Näringsbehovet hos vuxna hundar varierar och beror på livsstil och aktivitetsnivå. Hundens storlek är också en viktig faktor när det gäller att välja rätt hundfoder. Små hundar och stora hundar har mycket olika fysiologiska behov. Små hundar behöver ett hundfoder som tillgodoser dem med mer energi än stora hundar. Storleken på foderbitarna varierar också i hundfoder för små och stora hundar. Några märken erbjuder hundfoder indelade efter hundars storlek.

Torrfoder har en fördel att det håller hundens tänder starka och kan användas som godbitar på träningen. Om det ligger kvar torrfoder länge i skålen p.g.a. att hunden äter långsamt blir det inte oaptitligt, som våtfoder blir. Hundar som får torrfoder behöver alltid ha färskt vatten tillgängligt. Våtfoder för hundar kan blandas med torrfoder för saftigare, fuktigare måltider.

Vi har ett brett urval av färskfoder eller BARF (Biologically Appropriate Raw Food). Produkterna är färskfrusna och hittas i frysdisken i de flesta av våra butiker. Färskt hundfoder är ett naturligt, lättsmält och nyttigt val av foder för din hund. Färskfoder tar hänsyn till hundens anatomi och ursprung och innehåller därför bara rått kött, ben, organ och grönsaker.

Kontakta gärna vår kunniga och trevliga personal i butiken så får du all hjälp du behöver när du ska välja hundmat.
Vi har kunder från Umeå, Bjurholm, Holmsund, Obbola, Hörnefors och Ånäset.

Välkommen in i vår butik!

Hundfoder
Hundfoder