Kattbur Kattsele Katthalsband Kattlucka Kattnät

Besök vår butik Zoocenter Hund & Katt då din katt behöver …

Kattbur – Kattsele – Katthalsband – Kattlucka – Kattnät

Gillar din katt att följa med dig på resan? Många kattägare tycker att det blir lättare och lugnare för deras katter om de använder kattbur – oavsett om det är en kort tur, en tur till veterinären eller en längre resa med bil, tåg eller flyg. Med alla de olika modellerna av kattburar som vi har i vår butik kan du göra det bekvämt för din katt, oavsett om det handlar om en större eller mindre kattbur. Samtidigt kan du vara säker på att ditt djur får tillräckligt med plats och kan trivas när ni reser.

Några olika sorters kattburar:

  • Mjuka kattburar för katt – ett säkert sätt att transportera din katt när du är ute och åker lokalt. De här kattburarna är speciellt varma eftersom de ofta är extra fodrade samt trevliga att ligga i! De allra flesta modellerna är lätta att vika ihop, vilket är praktiskt när du ska lägga undan kattburen i bilen.
  • Kattburar i rotting – gör din katt glad, även om du har en busig kattunge! En kattbur med ett handtag som gör det lätt att transportera den, och burdörren och reglaget gör att din katt kan känna sig trygg där inne. Lägg i något mjukt och gosigt att ligga på och katten får det bekvämt. Kattburar av vide är perfekta för kortare turer, eller för snabbturer till veterinären.
  • Kattbur i plast har en tendens att hålla längre än andra modeller, och de är mer lämpliga för långa sträckor. Kattburar i plast finns i många olika storlekar och därför är det bäst att du mäter din katt innan du ska göra ditt inköp. Kattburar bör vara tillräckligt höga för att din katt ska kunna stå rak i buren och dessutom tillräckligt lång och bred för att vuxna katter ska kunna lägga sig ned och vända på sig.

Gillar din katt att vistas utomhus?
Utomhusvistelse är mycket beroende av hur säker omgivningen ser ut. Kanske bor man i en så pass säker miljö att katten kan få gå ut och in som den vill genom en kattlucka. En kattlucka kan då ge din katt en möjlighet att få komma ut och in precis när den själv vill – en alldeles egen dörr för bara din katt!

Se till att katten som går ut har ett bra katthalsband på sig så att de som träffar på den ser att den har en ägare. Ett katthalsband kan hjälpa till att identifiera utekatter om de går vilse, och de nya halsbanden i läder och nylon är även snygga tillbehör. Ett katthalsband måste vara säkert för din katt så att det släpper av sig självt om din katt skulle fastna någonstans.

Bor man högt upp i ett flerfamiljshus så måste man skydda våghalsiga och nyfikna katter från att ramla ner från balkongen eller terrassen med hjälp av ett kattnät. Ett kattnät på balkongen skyddar din katt från att ramla ner samt gör att ditt djur kan få både sol och frisk luft. Dessutom blir balkongen med ett kattnät en säker plats för katter som inte helt känner till sina gränser.

Kattsele är ett utmärkt alternativ till katthalsband, och tillåter dig t.om. att gå utomhus med katten utan att behöva bära den. Kattselen anpassas runt kattens ben för en bekväm passform och levereras ofta med passande koppel. Det gäller att hitta rätt storlek på kattselen – kontakta gärna vår kunniga och trevliga personal i butiken så får du all hjälp du behöver vid val kattsele.
Vi har kunder från Umeå, Bjurholm, Holmsund, Obbola, Hörnefors och Ånäset.

Välkommen in i vår butik!