Kattmat Kattfoder

I butiken har vi ett stort sortiment av …

Kattmat – Kattfoder

Många katter är extremt kräsna, och hellre än att äta något som inte faller dem på läppen hungerstrejkar de. Zoocenter Hund & Katt erbjuder ett stort utbud av kattfoder (både torr- och våtfoder).
Kattmat finns i alla tänkbara smakvarianter och med varierande recept som tillgodoser din katt med alla näringsämnen och vitaminer den behöver. Vissa sorter utgår från katters storlek, ålder, ras eller speciella näringsbehov. Du kan vara säker på att hitta smakrika foderbitar eller ett passande våtfoder som katten äter med glädje och även är lämpligt för dennes behov. Handla kattmat på nätet till förmånligt pris.

Följande faktorer är viktiga för att hitta det kattfoder som passar din katt bäst:

Ålder
Välj ett kattfoder som passar kattens ålder. Ett lämpligt kattfoder är anpassat till olika levnadsstadier och särskilt utformade för en viss ålder. Kattungar behöver en näring som hjälper dem att växa hälsosamt och ger dem mängder av energi. Seniorkatter har andra näringsbehov. Där kan kattmat med mindre energiinnehåll vara lämpligare, eftersom äldre katter är lugnare och mindre energiska och därför går upp i vikt snabbare.

Livsstil
Din katt kan behöva en speciell diet med ett lättare kattfoder om den sällan eller aldrig uppehåller sig utomhus. Innekatter går ofta upp i vikt eftersom de inte rör lika mycket på sig som utekatter. Kastrerade katter tenderar också att gå upp i vikt och kan dra nytta av ett reducerat kaloriintag. Rätt kattmat kan hjälpa din katt att behålla sin idealvikt.

Speciella behov
Tyvärr lider många katter av sjukdomar som diabetes, njurproblem eller hjärtsjukdomar och kan då behöva speciell kattmat. I dessa fall kan veterinärfoder hjälpa till att lindra symptom. Kontrollera kattens hälsa regelbundet och fråga din veterinär om du har funderingar.

Kontakta gärna vår kunniga och trevliga personal i butiken så får du all hjälp du behöver.
Vi har kunder från Umeå, Bjurholm, Holmsund, Obbola, Hörnefors och Ånäset.

Välkommen in i vår butik!